ORANGkuat

Thursday, April 28, 2011

janganlah prihatin sangat ..

hye korang !!
hee . :)
. JIRAN .
semua orang ada jiran kan ??
i pun ada jiran . ramailah jugak .
jiran kiri dan kanan . jiran yang baik dan jiran yang kurang baik .
biasalah tu kan ?

macam tulah jugak jiran i .
ada yang baik , baiklah .
tapi yang kurang baik tu , i pun taktau nak cakap macam mana .
suka sangat jaga tepi kain orang . kalau i ni , asyik jadi topik utama untuk mengumpat .
mengumpat satu hal , sebabkan mulut dia jugaklah , i hilang sepupu .
pandai sangat buat novel . banyak sangat imaginasi dari kenyataan .

Apa yang i boleh buatkan ?
diam saja . takkan i nak pegi serang serang pulakkan ??
biar Tuhan yang tentukan . i pun tade hak nak hukum orang .
hanya mampu berdoa .
-----------------------------------------------

What goes around comes around kan ??
apa yang dia cakap bukan bukan pasal i , anak perempuan dia pulak yang buat .
bukanlah nak kata i bagus , tapi masa sekolah dulu tak pandai pulaklah nak menipu hal sekolah .
kata pergi sekolah , tapi last last kantoi jugak dengan i dekat shopping complex .
baik punya melentik atas moto .
hebatkan ? 

now bercinta dengan In Mucuks pun , family dedua pihak setuju .
dating pun depan diorang . then masa sekolah i , nak bercinta ? memang taklah .
pikir main je .. tade pulak Arwah Pn Makngah sampai kena panggil pegi sekolah pasal i bermasalah .
kira okelah tu kan ??
hee :)

Janganlah suka sangat lihat perpecahan orang lain .
patutlah dalam Islam kata ; memfitnah itu lebih besar dosanya daripada membunuh .
janganlah juga pandai menjaga tepi kain orang lain , kalau kain yang dipakai sendiri pun koyak rabak .
biarlah i hitam pada luaran , jangan hitam pada dalaman .
setitik hitam pada hati lama kelamaan akan mengotori seluruh hati kita .
lagi parah kot kan ?


' Iman seseorang hamba Allah tidak akan lurus sebelum hatinya lurus , dan hatinya tidak akan lurus sebelum lidahnya lurus ' -| H.R Ahmad |-

hee :) bubai !

Wednesday, April 27, 2011

bersawang .

hye semua !!
Ya Allah , dah bersawang rupanya blog i neyh . 
kata ja nak update , tapi habuk pun tarak .
hee :) sori sangat sangat pada semua readers . bukan buzy , tapi direct 'JEM' je .

home sweet home lah sangat :)
bosanlah duduk rumah je .. nak keja , tapi nak keja apa ?
acctly i kena hantar resume kat paksu In Mucuks . nak jadikan i secretary dia .
dkt Bukit Merah Laketown Resort .
mintak mintak dapatlah ye :)

eyh , result kemasukkan integrasi politeknik bila keluar ye ??
ini pun mintak mintak sangatlah dapat .
rindu gila zaman study . 
rindu nak pegi kelas , keja bengkel , rindu assignment .
test , quiz , lecture .
ish ! semualah i rindu !
rindu jugak dengan zaman rumah sewa . macam macam hal .
tapi sebab macam macam hal tu jugaklah , i rindu . 
rindu sangat .

rindu jugak zaman Arwah Pn Makngah ada .
yelah , kalau ada dia , i adalah teman .
teman bercerita . teman memasak . teman bertengkar pun boleh .
rindunya !!

tulahkan ?? bila duk sesorang , semua benda kita teringat .
hee :) PERANGAI !

Monday, April 25, 2011

CUN !

" Tok kata depa dah takdak dah .. Tuhan dah bawak depa pi duk ngan Dia dah .. "
" Manih tunggu sini lama , depa tak balik pun .. Manih rindu kat depa "
" awat Tuhan tak bawak Manih pi sama ? "
- MANIS




aduhai , touching kan ayat ni ??
ni antara dialog dalam Filem Cun! .
pergh !! mendalam sangat sangat lah !

touchinglah sangat .
ayat dia lebih kurang soalan yang selalu berada di fikiran i .
THEN ?? what are the best , best answer for that question ??
PLEASE .

Sunday, April 24, 2011

puding roti :)

hye semua !! :)
bangun bangun pagi terus online .
hahahha . tengah duk lepak lepak tengok cerekarama , i terbaca status Cik Wanie Lovela ni ;


ahaha . dengan rasa baiknya hati , i nak sumbangkan resepinya .
tapi terpulanglahkan ?
lain orang , lain caranya :)

Acctly nak buat puding roti ni tersangatlah simple bahan bahannya .
oke , bahan bahannya ;

roti yang disapu dengan mentega .
*4keping .
450ml susu segar
1sudu besar tepung kastard
3biji telur
250g gula .

*if tanak guna susu segar pun tape , guna je susu pekat . then tayah letak gula dah :)

cara menyediakannya :

potong roti then susun dalam loyang .
panaskan sedikit susu atas api .
pukul telur dan gula sampai kembang .
then masukkan susu tadi .
masukkan pula tepung kastard , kacau sampai sebati .
bila dah sebati , tuangkan adunan dalam loyang yang diisi roti tadi .
biarkan sejuk dulu (dlm 15-20minit shj)
bakar lebih kurang setengah jam .
(agak agak masak )
biar sejuk dulu baru potong :)

hah . senang kan ??
amacam wanie ? membantu tak ??
hee :)


*pic from google .

SELAMAT MENCUBA !!!


Blog Zero .

Hye semua !!
senyumlah selebar yang mampu :)

' BLOG U ZERO '

sob .. sob .. :(
ada pulak suara yang kata macam tu ye ?

' BLOG KAMU BLOG KEHIDUPAN '

then ? ada yang macam ni jugak ye ??
hee :)

okelah , biarlah i terangkan satu-satu function blog 'cherita ieka kamal' ni ye .

Seriuslly , kat sini korang jarang jumpa entry tentang tips .
i nak bagi tips apa kat korang ??
tips kecantikkan ? i pun tak cantik , nak bagi tips pulak ?
tip putihkan kulit muka ? *auw !! putihnya i ni !! -.-"
atau juga tips berfesyen ??
hahah , sorry sangat , i bukanlah fasionista macam korang-korang dan korang ..
i cumalah si gadis yang menghentampakai apa yang ada . itu saja .

Seriusly , i sangat sangat sangatlah mintak maaf .
readers semua yang sudi jenguk , baca dan singgah blog i ni , tengs a lot .
yang ada disini hanyalah cerita tentang kehidupan i .
kehidupan si gadis yang hidupnya ada suka dan ada dukanya .
disini tiada tips , tiada juga tentang tutorial .
sekali lagi minta maaf .



Tuesday, April 19, 2011

semoga kau ...


hye semua !!
wyh , korang suka kucing tak ?? mesti ramai yang addict ngan haiwan comel ni kan ??
sorry to say , i agak penakut dengan binatang binatang ni .
tapi nak kata penakut sangat tu taklah , mampu jgak i urut urut kepala dia .
cuma i tak berminat lagi nak bela bela dia .
nanti lah i cuba ye .

tapi dalam tak berapa gemar i , tak penah lah lagi i nak seksa binatang binatang ni .
kira sifat sayangkan haiwan ni masih tinggi lagilah dalam diri i .
taklah sampai tahap nak menyeksakan mereka .

i ada tengok vedio dekat fb Nurul Omeyy .
Kucing Dibakar Hidup Hidup .
OMG ! seriusly sangat kejam .
terlalu !
apa salah kucing tu kan ??
berak merata rata kah ?
kencing tak kira tempatkah ?
atau selalu mintak makanan ??

hey kau , nama pun haiwan kan ?
dikurniakan otak tapi bukan akal .
yang kau pegi bakar dia hidup hidup tu , kira macam mna pulak ye ?
kira kau tade otak dan akal kah ? pakej kot !!
hahah .

huh ! marah betul aku ye ? :)
tapelah , i tade hak nak hukum kau .
cuma i harap ...

* SEMOGA KAU 'tidak' DIBAKAR SEBEGITU JUGA DISANA KELAK .
amin ..

SELAMAT HARI JADI AWAK !!

20 APRIL 
ySELAMAT HARI JADI AWAK !!p .

^ sila play baru feel :)

semoga terus terus dan sentiasa success dalam hidup .
semoga terus dan sentiasa bahagia dengan Mummy Daddy 'kite' .
semoga terus sayang , sayang dan sentiasa sayangkan i . *auww !
semoga cepat dapat keja !
semoga dapat kumpul duit banyak banyak !
semoga , semoga dan semoga impian u nak kawen ngan i tu akan termakbul ! -.-"
AMIN .

----------------------------------------------


  •    I love you much , much and much !
  •    Thanks for being a part of my life
  •    Terima kasih sebab u tak pernah jemu melayan kerenah comel mengada ngada I ni .
  •    Tengs jugak sebab sanggup kongsikan Mummy Daddy u tu dengan i .
  •    Tengs lagi sebab selalu bawak I ronda ronda naik highway bila I kata bosan .  -.-‘
  •    Im the one for u , mucuks  .
  •    And your the one one I wanna marry .

--------------------------------------------------------------------------------

lastly , soalan cepumas untuk u .
*sila jawab .


:) err, nanti lah i tanya .
malu kat orang .
hee :)

oke , bye ! -.-'


aku sayang hang jugak lah :)

^ klik untuk besarkan .

hang pun kawan aku lah .
kawan baik lagi . kawan dari sekolah teknik .
satu dorm , katil sebelah sebelah .
masa sekolah dulu , kita selalu kena denda .
kena marah dengan warden .
rasanya semua warden kita pernah kena kan ?
kalau kita outing , mesti kita orang paling last sekali balik asrama .
then hang ingat tak , kita selalu berangan untuk dapat tempat study sama sama . then duduk rumah sewa sama sama .
tengok ? apa yang kita angankan tu semua jadi kenyataan .
dapat poli sama , department yang sama , course yang sama then sampai carry modul pun sama .
kelas je lain lain .
*dalam lain , last last dapat sama jugak ! -.-'
kalau bab makan , hilang semua segan silu , sopan santun kita kan ?
kalau kata teringin nak makan itu , nak makan ini , tengah malam pun orait je kan ?
macam macam kan kita ?
kalau gelak tak ingat ingat , tapi ada masa kita menangis jugak kan ??
pejam celik , pejam celik dah lima tahun kita berkawan .
macam macam yang kita sama sama lalui .
susah senang , kita yang rasa .
itulah persahabatan kan ?
kalau nak crita kenangan kita , serius , terlalu banyak .
banyaknya manis dari pahit .
aku rindu hang sangat sangat . jangan lupa aku tau , ustajah .
i love you kawan , more than words can say :)


Monday, April 18, 2011

ayah .

hye semua !!
*sila lihat tajuk entry kali ni .
AYAH .
seriusly , i pun tak pernah terfikir nak tulis entry pasal ni .
tapi bila i dengar lagu ni ;


i rasa macam lagu ni sesuai buat i .
setiap bait kata pada lirik , tersimpan seribu makna .
' Ayah , dengarkanlah . Aku ingin berjumpa . Walau hanya dalam mimpi '
seriusly sangat touching .

Walaupun ayah i tak pernah datang lagi ,
tapi dia tetap ayah i . ayah abang abang i .
bukti ?? kami masih lagi ber'bin' dan 'binti'kan dia .
Walau bukan dia yang membesarkan , bukan dia yang menghantar ke sekolah ,
dan bukan dia yang i pandang sebelum tidur ,
tapi kalau bukan kerana dia , tak mungkin i dapat lihat matahari .
dapat kenal ABC , dan dapat berblogging .
Alhamdulillah . terima kasih , ayah .

Setiap manusia tak pernah terlepas dari melakukan kesilapan .
begitu juga In Ayah kan ?
mungkin belum masanya untuk kami dipertemukan .
InsyaAllah , andai kami dipertemukan kelak ,
i terima dia seadanya . i belajar terima kehadiran seorang ayah .
dan terus belajar untuk menerima kehadiran 'wali kepada i' ini .
AMIN .

*'datanglah , aku ingin bertemu . Denganmu aku bernyanyi .'

selamat hari jadi kawan kawan !!

hye semua !!
sebelum tu , play dulu ni ;


hee :)


sapa si gedik ni ??
ahaha . kalau korang ada baca entri ni atau entri ni , korang tau lah sapa si cantik manis ni . -.-'
17 APRIL .
i rasa masih belum terlambat untuk i ucapkan selamat hari jadi .
*aku nak tuntup 'topup' yang dijanjikan !!
  • SEMOGA SI CANTIK INI TERUS TERSENYUM DAN TERSENYUM .
  • SEMOGA BAHAGIA DISAMPING KELUARGA TERCINTA 'kite' TU .
  • SEMOGA BAHAGIA , SETIA DAN BERKEKALAN BERSAMA SI FHAQEM TU .
  • SEMOGA PERSAHABATAN KITA AKAN TERUS CERIA DAN CERIA .
  • SEMOGA SEMUA YANG DIHAJATI , DIINGINI DAN DIIDAMKAN AKAN MENJADI KENYATAAN .
I love you so much ilah .
dalam degil kamu , dalam baran kamu , terselit perasaan sayangkan kawan yang cukup tinggi dalam diri kamu .
im proud with you , sahabat !
semoga susah senang kita , kita akan tetap bersama .
AMIN .

-------------------------------------------------------------


19 APRIL

happy birthday ain !!
*ni kawan i dari sekolah teknik tau .
then bawa sampai ke politeknik .
walau bukan dari deparment yang sama , tapi kitorang boleh dikatakan rapat .
si cantik manis yang sangat manja ;

  • SEMOGA BERJAYA DALAM HIDUP !
  • BAHAGIA BERSAMA YANG TERCINTA .
  • SEDANGKAN LIDAH LAGI TERGIGIT , INIKAN PULA DALAM PERSAHABATAN .
  • AKU RINDU KO WEYH .
  • BILA NAK BAWAK AKU RONDA RONDA NAIK KETA BARU KO ??
semoga persahabatan ini akan terus terjalin dengan lancarnya .
AMIN :)



nak jadi macam ni !!

hye semua !!


cuba dengar lagu ni ?
sayu je kan ?? 
i nak jadi isteri yang solehah nanti boleh tak ?
auw !! gatal nya kau !

* bukan gatal , tapi i rasa itulah impian setiap wanita .
sama ada yang sudah atau belum bergelar isteri .

istilah isteri solehah bukanlah hanya taat dan setia pada si suami .
tapi juga pada seluruh kaum keluarganya .
di samping itu , taat lah pada Yang Esa .
kerana Dialah penentu yang paling arif .

Perempuan yang baik untuk lelaki yang baik .
Lelaki yang baik untuk perempuan yang baik .

tapi janganlah terkejut kalau ada juga perempuan/lelaki baik untuk perempuan/lelaki jahat .
itulah jodoh . seorang baik , dan seorang jahat .
ianya untuk dibimbing . untuk sama sama kearah kebaikkan .
nasihat kita dijadikan pakaian .
silap kita dia betulkan .
InsyaAllah .

sapa taknak kan ?
diciptakan yang terbaik untuk menemani hidup yang sementara ni .
i pun nak . i nakkan yang terbaik .
tapi itulah dinamakan nafsu manusia .
terimalah pasangan itu seadanya . buruk baiknya .
yang mana buruk kita betulkan , dan yang mana baik kita jadikan ikutan .

" Ya Allah ,
aku mohon kepadaMu ,
andai aku jatuh cinta ,
ciptakanlah aku pada seseorang yang melabuhkan cintanya kepadaMu .
agar bertambah kekuatanku untuk menyintaiMu .
Ya Muhaimin ,
andai aku jatuh hati ,
izinkanlah aku menyintai hati seseorang yang hatinya bertaut kepadaMu ,
agar aku tidak jatuh dalam jurang cinta nafsu .
AMIN .. "

sama samalah kita berdoa kepadanya kawan kawan .
moga kita semua tidak tergelincir dari jalannya .


* kalau lagu ni i paling suka .
i pun nak jadi macam ni ,
' dia umpama , tongkat si buta , bila tiada satu kehilangan '
boleh tak ??


oke . bye !! -.-"

Saturday, April 16, 2011

belilah hati mereka dulu :)

hai semua !!

Menantu tip top ??
*auw !! gatal gila kau .. -.-'

hee :) mana ada gatal ..
i cuma nak kongsi je apa rasanya kalau kita diketegorikan sebagai menantu pilihan ni .
*perasan lagi !
ahah . sgt sgt sgt lah proud tau !!
i rasa sangat bertuah sebab ditemukan dgn Mummy Daddy In Mucuks .
seriuslly mereka tersangatlah baik . masa mula mula memanglah takut takut ,tapi disebabkan ke'teror'an i dalam bidang membodek ni , so i win . i dah pun berjaya membeli hati mereka .
eyh , bukan hati Mummy Daddy Mucuks je tau ,
tapi seluruh kaum keluarga dia .
hebatkan i ?
~ buat muka kagum cepat .. hee -.-'

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Salaman Pertama .
Maniskan lah muka korang macam muka i gula . Janganlah masam . then janganlah tunjukkan kegelabahan korang tu . -.-' 
jatuh saham tau . hee :)
bersalamlah dengan semua yang ada disitu . (yang sama kaum dah lah )

Janganlah Nak Romantik Sangat Depan Diorang .
hahah . ni salah satu tips i .romantiklah kat tempat lain kalau iye pun .
bukan apa , romantik yang melampau lampau pun boleh menyebabkan ketumbit sakitnya mata orang lain .
jadi , berenggang rengganglah sikit ye .
* masa time 1st i pergi rumah mucuks , dia hantar then tinggalkan i terkontang kanting sorang sorang .
lagi bertuah kan ?? -.-"

Ringan Ringankanlah Tulang Empat Kerat Tu.
hee :) bab ni i nak senyum lebaq lebaq .
hahah . sebab i memang lulus bab ni ; kata Mummy Daddy Mucuks .
janganlah malas sangat , tak perlulah nak tunggu air sampai ke lutut / depan mata .
rajin rajinlah jenguk 'bakal' dapur korang tu ye .

Jenaka Biarlah Bersopan.
tak perlulah srius sepanjang masa . dalam serius selitkan jenakanya . dan dalam jenaka biarlah ada sopannya .
i pun seorang yang double kuat gelak .
dan triple dalam melawak .
tapi Alhamdulillah , sepanjang perkenalan dengan family Mucuks ni , takde lagilah i berjenaka yang mengguris hati mana mana pihak .

Jangan Cuma Hati Mereka.
memanglah bukan mudah nak puaskan hati semua orang , tapi seperti kata pepatah ;
bagai menarik rambut dalam tepung . rambut jangan putus , tepung jangan berselerak .
ambillah hati seluruh kaum keluarga .
ramah ramahkanlah ye .
barulah kuat sokongannya :)
dan , janganlah buka aib keluarga mereka pada orang lain .

Teguran Itu Pencucuh Semangat.
kalau kita ditegur atas sesuatu kesalahan , ambillah ianya sebagai sesuatu yang positif .
janganlah cepat melenting . 
i pun pernah ditegur , tapi i anggap ianya sebagai pencucuh semangat untuk merubah sesuatu kearah kebaikkan .
Alhamdulillah .

Buatlah Semuanya Dengan Hati Yang Paling Ikhlas .
InsyaAllah , kalau kita buat semua yang dari hati yang paling ikhlas ,
semuanya akan berakhir dengan baik .
Kalau bukan jodoh kita dengan si polan pun , buatlah baik dengan mereka . tetap !
sebab bila sesuatu dibuat dengan dasar ikhlas , semuanya akan menjadi lebih lebih mudah .
Alhamdulillah .

----------------------------------------------------

hee :)
banyakkan tips nya ?
tapi betul i cakap , tips ni memang berkesan .
i pun bukanlah se'complete' 'complete' manusia .
tapi dalam bab ni , Alhamdulillah , i dah lulus ; Mummy Daddy Mucuks kata :)
cubalah tau . InsyaAllah menjadi .
dan korang mampu untuk senyum selbar yang boleh .
GudLuck !! 




Thursday, April 14, 2011

favourite cartoon I

hey semua !!
weyh , harini nak cite pasal fav cartoon lah .
terbaru , i paling paling paling addict pada cartoon 'the adventure of flapjack'
tau tak ? korang tengok tak ? then korang suka tak ??
hee :) 
channel 616 .
tengoklah , seriuslly enjoy .
suka lah !! ada 3 watak utama , flapjack , k'nucles and bubbies .
tapi i tak suka k'nucles ! suka buli flapjack .
tapi diorang semua kawan baik tau .
nak tgk muka flapjack ??
tapi weyh , ni doodles lah ..
kira ada iras iras jugaklah .
hee . comel kan ? macam i kan ?? kan ? kan ??
hee . -.-'
*dah . dia mula dah ..
hahah . okelah .
selamat menonton !! bubbai !!

Tuesday, April 12, 2011

pemenang !!


hah . ingat lagi contest ni ??
acctly ni contest i yang first . saja gatai gatai mencuba :)
 harini i nak umumkan pemenang seperti yang dijanjikan .

* kalau nak ikutkan hati , i nak je pilih semua jadi pemenang .
seriuslly sgt sgt menarik impian impian korang !!
tapi biasalah kan , adat pertandingan .
ada menang, dan ada yang kalah .
dan dengan ini i mengumumkan , pemenang contest ini jatuh kepada ;


kenapa i pilih dia ?
hee :) pegilah blog dia . then uols boleh tau jawapannya .
tahniah diucapkan kepada ayin .
sila pm inbox fb saya ye .

yang lain jgn kecil hati tau.
nanti i buat contest lg .
terima kasih sebab join . dan terima kasih jugak sebab banyak support i dalam dunia maya ni .
jasa korang semua amatlah dihargai .
sekian ~ terima kasih :)

Monday, April 11, 2011

penyakit baru :)

hello semua :)
weyh tolong ...!!
i dah terjebak dengan penyakit baru skg .
pagi pagi 'sepie' on lappy then trus masuk paint .
oyeah !maybe dah ramai yang buat skg . then ramai lah jugak yang menghasilkan doodle doodle yang comel comel dan kiut miut ni .
auw !! tetiba jatuh cinta .
kena bising kot dengan abang abang .
lupa masak nasik . sambal sotong je yang tersedia :)
hee .

hee :) comel tak i ?
*ko tak slim mlim macam ni oke !
erk ? oke -.-'
hee :) bangga sebab i rasa  i pic ni comel .
dan yang bawah ni pulak yang i try bukan dalam version cartoon .
*tapi tak retilah nak buat muka dia !! :(


ni yang first . kononnya nak try buat gaun kembang .
tp fedup .


then bila dah fedup i gatai letak kaler pulak ;/
auw!! rasa macam designer pulok -.-'


damn !! inilah hasilnya . takat ni je mampu .
tapi tade muka , kaki dan tangan :(
ada sesapa yang boleh ajarkan i tak ?
esited gila kot skg ni ! 
perghh! obses !!

Saturday, April 9, 2011

SAMA :)

hye semua :)
tadi i cerita pasal kaki i yang terseliuh kan ?
then i rasa mcm nak menggedik gedik , merengek rengeklah dengan In Mucuks .
tapi lagi sekali i rasa frust sangat sangat !!
SEBAB ??
In Mucuks demam lah pulak ... :(
then kena ulser .
sakit tekak .
macam macam lagilah ..

then dia yang datang merengek rengek then menggedik gedik buat manja pulak ..
tak aci lah !!
i nak merengek kat sapa ?? :(
tape lah .. merengek lah sendiri ..
*oke.ayat touching habis .

* In Mucuks ;
hey ! jgn nak merengek sangat .
i pun sakit ni . kesian sama tau :)
anyway ,
i love you syg .
get well as soon as posible tau !!
*nanti boleh pegi 'panpair' -.-'
hee :)



p/s ; sehati sejiwa lah konon :)
sakit pun nak sesama .
auww !! hahah  -.-'

pisang berbuah dua kali :(

pergh ! hampa gila kott !!
bila benda yang sama jadi lagi .
sumting yang sangat sangat sangat menyakitkan :(
sian kat i kan ?
baru minggu lepas kena , tak sempat nak sembuh , kena lagi .
sakit sangat kaki i ni ..
terseliuh last week .harini again .
huuuaaa !!!
nak nangis kuat kuat boleh tak ??


* hey cik ieka ! kamu yang cuai sangat ..
gelojoh . kelam kabut .
padan muka .
~ sob..sob.. mana ada gelojoh , kelam kabut , tapi lantai tu yang licin ..
macam mana i tak jatuh :(
tapelah , orang kata sakit ni salah satu tanda Allah nak uji kita .
bila ada ujian , maknanya Allah sayang kan kita ..
semoga cepat sembuh ye kaki ..
hee :)

Friday, April 8, 2011

tak semua orang suka kita kan ?

hey semua :)
kenapa i buat pasal ni je ?
i kan suka cerita pasal lumrah kehidupan  ..
so , inilah salah satu rencah dalam hidup kita .

kita takkan dapat puaskan hati semua orang .
dan paksa semua orang untuk suka kita kan ?
macam i sendiri , i sedar tak semua yang i buat dapat puaskan hati semuanya .
sedapkan perasaan semua orang .
tapi tak salah kalau kita cuba kan ?
cuba yang terbaik untuk orang lain . 
mencuba selagi yang kita mampu untuk lembutkan hati mereka .

cuma dalam yang tak suka , pasti ada yang suka .
Alhamdulillah :)
jadi ? jagalah hati mereka yang meyukai ni .
bukan membodek , tapi merantai .
rantailah hati mereka supaya terus suka , sokong dan setia disisi kita .
dalam apa jua keadaan .
supaya kita semua dapat terus , terus dan terus tersenyum ..
Amin ..




i love you sis :)


hey semua !
pahal gambar kat atas ni ?
hee :) acctly i nak sharekan kat semua pasal kesayangan i nie .
dia tempat i mengadu jugak . tempat i merengek rengek bila sakit . then tempat i bodek bila awal bulan .
dia sangat suka membebel !!
tapi walau caner pun ..
i love you sis . much !!


oke sweet ! 
hee :)  bro ali , tengs alot !
u makes she smile , smile and smile .
plis , never ever try to lukakan hatinya .
walau dia sangat gedik dan manja .
*layan je tau . nanti dia nangis pulak .
tapi dalam manja dia , terselit kekuatan yang kita semua tak sangka .
eka sentiasa doakan kebahagiaan uols .
semoga berkekalan untuk selamanya .
Amin ..

 * kak mimi !
i will miss u .. :(
miss ur nasik ayam . 
also
miss u purse and ur 'duit syiling' .

heee :) oke bye !!

Thursday, April 7, 2011

pantang !

hye !
tiba tiba je i teringat balik pantang larang dari Arwah makngah i dulu .
auw ! dia sgtlah tegas dalam hal hal cenih .
tapi , bila dah dibesarkan dengan peraturan camtu , sampai sekarang taleh buang .
hee:)

kena penuhkan air kolah sebelum masuk tidur .
nanti rezeki kita pun sentiasa penuh ; katanya .
*sebelum tidur malam oke :)

anak dara taleh duduk bersila , kena bersimpuh .
dia kata tak elok . tak sopan .
*kesannya , i tak reti bersila sangat sampai besar . auw ! 
dalam kasar ada lembutnya uuu !! hahahha :)
dush ! gedik !!

maghrib je kena tutup tv , radio .
hee :) yang ni katanya hormat waktu solat . then , sapa yang ingkar kawan setan -.-'
; kata makngah .
*kalau jadi kawan setan , comfirm comfirm  masuk api neraka !

bila makan kena tutup mulut . 
oyeah ! sampai sekarang i dah biasa . bukan kontrol tp makngah kata bila makan bukak mulut , mesti ada bunyi 'cit,cit' . pengotor katanya .
*masih comel  sopan tau si gemuk nie :)

jangan tidur petang & waktu hujan lebat .
muka basai / basi nanti . then kalau waktu hujan pulak , taleh tidur sebab nanti kilat sambar .
; padahal nak suruh tgk pokok nyok / kelapa . takut timpa rumah -.-'
*oke yang ni i selalu bebai .


taleh minum air time tengah makan nasik .
nanti buta perut / benak hati makngah kata :)
*hahah . nasiblah kalau tergigit cabai !

hey sudahlah ! banyak sangat kot kalau nak terang satu satu .
memang rumitkan pantang / peraturan ni kan ?
tapi seriuslly , sebabkan semua ni lah , i lebih berdisiplin sekarang .
Alhamdulillah . even makngah dah tade :(
tengs makngah .
i miss u much .




Wednesday, April 6, 2011

i love you more :)


hooray !
i love you more mucuk !

*oke. gedik kan ?
nak buat cane .. sifat semulajadi . auw !!
hahahha .
In Mucuks bukan seorang yang suka hantar wall kat i .
bukan tak suka tapi TAK PERNAH oke ?
heheh :) so bila dia hantar wall ceni , seriuslly im really apprciated that !!


* masam sayang mucuk more more more , MUCH !!
tengs for ur love syg :)
and im sorry for everythings that hurting u .
i will try my best .

*abaikan muka gedik tuh :)

attension plis !

hello dear !
lama kan i ambik masa nak update satu satu entry ?
i minta maaf sangat sangat .
untuk peserta peserta contest , i akan keluarkan result pemenang pada 13april ye :)
thats mean hari rabu .
harap semua bersabar ye !!


----------------------------------------------------------------------