ORANGkuat

Monday, February 28, 2011

"Header ku Cun seperti Diriku"

Cun kah i nie ? oww tidak ..
comel comot adalah :)
haissh  . tapi tak kisahlah . Acct  ini adalah contest .
dari Cik Superb ni .
dia berbesar hati nak hadiahkan hasil kerja tangan dia pada blogger yang bertuah .
i bukan apa , i memang tak pandai nak design design header ni .
header sekarang ni pun dah berlapok . tak tukar tukar dari dulu .
i teringin sangat nak header yang cantik macam ni ;

gojes kan ? 
tapi tak heran lah sebab tuan dia pun gojes .
tapi kalau i ? dapat ke header secantik ni ?
hmm .. mintak mintak lah dapat .
*even i tak cun :)

okelah . dah letih membebel panjang panjang .
i harap sangat Cik Superb ni dapat buatkan untuk i .
okelah .
Wassalam .



* untuk join , sila tekan ; CANTIK

nama pun kehidupan .


Kehidupan ? 
dalam hidup mesti ada sikap mengalahkan ? 
kalau kita nak selalu kat atas , cuba hentikan bumi dari berputar .
 baru selamanya kau boleh diatas .tapi tak boleh kan ?
 so , terimalah hakiat . kadang kita diatas , kadang kita dibawah .
 macam yang selalunyalah , tak selamanya kita boleh ketawa kan ? 
ada masa kita mesti menangis jugak :)
Macam tu lah kehidupan ,
 kalau kita nak selalu menang , pergilah jauh dari semua orang .
 jangan hidup dalam masyarakat .
 hiduplah sorang sorang ye :)
Terimalah hakikat 
. kali ini anda dibawah . 
janganlah suka sangat berangan angan selamanya anda diatas .
 DIA maha adil kan ?
hee .


Saturday, February 26, 2011

berat lagi bahu memikul .

hai semua !
eyh , uols penah hadapi kehilangan tak ?
bukan kehilangan anak kucing atau boyfriend/girlfriend .
tapi kehilangan ahli keluarga .
yang rapat . yang disayangi . yang dirindui selalu .
i penah tau . lepas seorang , seorang pergi dari hidup i .

A Y A H .
i kehilangan dia semenjak umur i 4 tahun .
waktu tu , i rasa mungkin i baru nak bermanja manja dengan dia .
baru nak pandai minta mainan . mintak gula gula .
tak sempat i nak belajar mengaji . belajar menulis .
semua tu tak sempat . sebab dia dah pergi saat i baru nak pegang pensel .
dia pergi bukan menghadap yang Esa .
tetapi pergi kerana mungkin untuk mencari kebahagiaannya .
terima kasih buat In Ayah yang memberi peluang untuk i hidup dimuka bumi ini .
dan sempat bagi i rasa apa itu kasih sayang seorang ayah .
walau hanya untuk 4 tahun .

I B U .
memang tak sanggup kan ?
ibu . insan yang paling berharga dalam hidup semua orang .
tapi i jugak dah kehilangan dia .
15 tahun yang lepas . setahun selepas In Ayah pergi .
anak mana yang sanggup kan ? saat tu i rasa terlalu kecil untuk i kehilangan keluarga .
dan untuk menghadapi semua ini .
masa tu jugak , hati siapa tak diruntun pilu , bila si anak kecil ini merayu pada semua orang .
dan bertanya bermacam macam soalan .
' Adik nak ikut mak pegi Mekah jugak . Janganlah tanam mak lagi . '
' Janganlah ikat mak macam tu , nanti mak tak boleh nak bernafas '
' Adik dah tak dapat jumpa mak dah ka ? '
i cuma tahu semua ni bila Pn Makngah membuat flashback . ;/
hee . sedihkan ?  Pn Makngah selalu menitiskan air mata bila weols ( i & abang abang ) mengadu rindukan Pn Ibu .
uols tau tak ? dari kecik sampai besar , i tidur berlapikkan kain batik Arwah Pn Ibu .
sampai sekarang . Kemana mana pun i mesti bawak .
Pn Makngah cakap , i akan selalu dekat dgn Pn Ibu bila i ada dengan kain tu .
Walau bukan depan mata , tapi selalu dihati .

M A K N G A H .
Insan yang paling mulia i pernah jumpa . insan yang sanggup lakukan apa saja untuk weols .
15 tahun juga weols menumpang kasih dan sayang dari dia .
i tahu , dia terlalu sayangkan anak anak yatim ini .
tapi kenapa dia dirampas jugak ?
i terlalu rindukan dia .
dia baru lagi hilang dari hidup i . baru nak setahun .
saat dia hilang , memang hancur sangat hati i .
hilang semua kekuatan . hilang semua harapan .
dan i jugak hilang sepupu sepupu i . hilang semua anak anak sedara .
i jugak hilang panggilan maksu .
sapa tak rindukan ? 
orang yang tak tahu , orang mesti cakap i kuat .
semua tu salah . i tak kuat untuk semua ini .
tapi semua dah terjadi . i cuma mohon jangan i hilang abang abang i .
itu saja sekarang . merekalah kekuatan i sekarang .

untuk Pn Ibu & Pn Makngah ,
terima kasih atas semuanya .
Semoga mereka ditempatkan dalam golongan orang orang yang beriman dan beramal soleh .
A M I N .

untuk In Ayah ,
adik ngn abang abang tak pernah berdendam .
kalau ayah datang balik pun , InsyaAllah kami terima .


untuk abang abang ,
kalian yang terbaik . terima kasih untuk semuanya .
Jangan tinggalkan adik tau .
nanti adik nak gaduh dgn sapa kan ?


untuk kawan kawan rapat ,
mungkin inilah punca utama i kuat touching .
maybe kan ? i selalu nak tanya kat korang ,
' i nak tumpang mak dan ayah boleh tak ? '


untuk diri i sendiri .
buanglah jauh jauh persoalan yang tak pernah terjawab tu .
' kenapa orang lain ada mak ayah sendiri , kenapa i takdak ? '
Zulaikha Binti Ahmad Kamal ,
kuatkan hati , teguhkan iman .
ini semua dah tertulis .
Allah itu Maha Mengetahui . Dia tahu kamu mampu lalui semua ini .
Semoga kau terus tabah .






p/s ;
sayanglah mereka selagi 
mana mereka ada didepan mata .
kalau uols tanak sayangkan mereka ,
bagilah kat i .
InsyaAllah i akan sayangkan mereka .

Friday, February 25, 2011

hulurkan tangan ringankan beban .



Tadi i pegi bank . I nak keluarkan duit . dekat depan bank tu ada seorang lelaki muda . bersongkok . kat depan dia ada tabung . tabung derma untuk Rumah Anak Anak Yatim . dia tegur dan bagi salam kat semua yang lalu kat situ sambil tunjuk tabung tu . kebanyakkan yang keluar dari bank tu semua berkereta hebat , berpakaian cantik . bangga pula melihatnya . tapi yang hampanya , mereka berlalu macam tu saja . sedihnya melihat keadaan macam ni .


kita mampu berkereta mewah . berpakaian hebat .
makan sedap sedap . handfon secanggih yang boleh .
tapi setakat RM5 pun tak boleh ka kita hulurkan kat diorang ?
kalau tak mampu berikan mereka kasih sayang , 
apa salahnya kalau kita penuhi keperluan mereka ?

mereka juga manusia .
mereka perlukan sama sepertimana yang anda semua perlukan .
cuma nasib mereka tak sebaik anda .
hidup tanpa mak ayah bukanlah semudah 123 .
tapi ianya sepahit peria .
jadi bersyukurlah .

kita tak tahu apa yang bakal jadi dimasa akan datang .
mana tahu nanti anak cucu kita yang berada dalam situasi ini ?
mesti sedihkan bila orang buat macam tu ?
sama samalah kita renungkan .




 "Tangan yang memberi lebih baik dari tangan yang menerima"

Thursday, February 24, 2011

rindunya !


aduhai ! rindunya kat diorang semua .
hee . ini classmate i yang sengal sengal time poli dulu .
rindu kat diorang semua .
sekarang masing masing dah habis .
ada yang sekarang dah jadi surveyorlah .
draftwoman/man lah .
ada yang jadi cikgu tadika lah .
keja kedai bukulah .
ada juga yang dah sambung study .
dan i rasa dalam ramai ramai ni ,
i sorang je kot 'pekerja sepenuh masa' .
hee . wteverlah .
*sila tengok tarikh tersebut .
hee . oke . itu hari jadi i oke .
seriusly sangat sangat gembira . geram . letih semua .
bebudak kelas wish birthday i .
kat padang polo ipoh :)
nak tau wish dgn apa ?
telur . tepung .
yalk ! geli kot . hanyir gila kitorang hari tu .
padahal esok nya kelas awal . malam tu boleh pulak overnite .
hee . itu memori comel i .
tqsm kawan kawan .
ini time survey camp kat air tawar .
time ni lagi macam macam !
time ni lah semua nak nangis lah . nak sakit hati lah .
tapi time ni jugaklah nak gelak gelak !
seminggu kitorang kat sana .
macam macam perangai dok ada :)
yes !
ini time hari last .
time final paper last . Fotogrametry .
ha .. time ni sedih . gumbira semua ada lah .
dan yang tak tahan tuh , time ni jugaklah bebudak lelaki nak tunjuk perangai .
merokok dalam kawasan kampus .
haishhh .. time bila lagi kan ? lect nak amik kad matrik pun amiklah ..
hee . final pun dah habis .
macam macam kan peragai .
ada yang kaki ngusik . kaki sentap . tukang gelak . 
macam macam lagi .
sebab tu semualah i rindu kat uols semua .
bila nak jumpa ni ??

....


MOTIF ??

tadak motif :)
cuma dah lama sangat tak tangkap gambar macam ni ..
really miss :(

Wednesday, February 23, 2011

i love you .

hyep !
heee . entry kali ni i nak story pasal Boyfriend :)
orang cakap bf i tak hensem .

oke . i nak jelaskan .
tapelah tak hensem , i pun bukan cantik .
then kalau bf hensem , tapi menyakitkan hati..
relationship tu hensem jugak ka ?
hee .

yes , In Mucuks i maybe tak hensem pada mata uols .
tapi dia tetap hensem pada mata i .
oke kan macam tu ?
biar tak cantik/hensem pada mata masyarakat ,
tapi cantik/hensem pada mata tersayang .
wah ! hahah :)

In Mucuks juga bukanlah seorang yang romantik .
* macam yang i impikan .
tapi dia selalu caring dalam diam .
kalau i kata nak apa pun , tak kira masa dan tempat ,
tetap dapat . *walau kena tahan telinga jap :)

walau i ni mengada ngada yang terlampau pun ,
merengek tak tentu pasal ,
dia cool aje .
dia akan senyum then tumbuk lengan i sambil kata ;
' mengadalah gemuk ni ! '
hee .

dia jugak jarang pujuk i ,
sebab dia jarang buat i marah ..
hee . *sengal kan ?

kalau kita sayangkan seseorang itu ,
terimalah dia seadanya .
i sayangkan dia ,
dan i jugak tahu yang dia sayangkan i jugak .
adilkan macam tu ?


dan lastly , 
jangan terlalu memilih yang sempurna .
sebab setiap manusia pasti ada kebaikan dan keburukkan .
sebelum memilih , fikirlah ;
' anda juga yang terbaikkah ? '



p/s ;
the shortest  word I know is ' I '
the sweetest word I know is ' LOVE '
and the person I never  forget is ' YOU ' .

Busuk  , masam syg kamu !

nak kencing kaki kencing !!

hee . sebelum nak teruskan , i nak mintak maaf jika uols kurang senang dengan bahasa i yang agak kasar untuk entry kali ni .
hah ! amek kau ! panjang gila muqadimah :)
hee . acct i adalah seorang kenalan yang i rasa i ni cukup kenal dgn dia .
hee . family dia pun i kenal tau .
i tau dia macam mana . ish , semualah .
tapi cuma 1 i nak mintak tolong kat u , plis .
jgnlah buat wall yang agak agak mem'poyo'kan diri .
cukup cukuplah menipu orang dengan adegan adegan yang tak wujud .
* wah ! adegan gitu !!
hee . menyampah i !!
haha . bukan i jeles tau ! i cuma rasa kesian kat sapa sapa yang percaya dgn kata kata u tu .
alahhai ! sian nya .
hee . dah lah , malas nak berleter panjang panjang .
insaflah wahai 'sahabat' ..
bye !!

"*lainlah kalau u masuk next top model !
hahah



p/s ; 
sapa yang makan cili ,
dialah yang akan rasa pedasnya ! 
hee :)

Tuesday, February 22, 2011

shawl lagi ?!

oke . inilah soalan yang kerapkali diajukan dari In Mucuks .
hee . then , lepas tanya dia akan membebel .
ayat yang i boleh hafal ' lemas dengaq ' 'shawl,shawl,shawl ' .
haha . nak buat macam mana sayang , tengah suka .
nanti dah tak suka i tak beli dah .
promiseee !!
*tapi zaman bila yg tak suka tu ?
hee . tadi In Mucuks datang time i tengah lipat shawl shawl i .
then dia kata 'shawl lagi ' .
hee . pegi pasar malam tadi . laju ja dia tarik tgn i time singgah tengok shawl .
*tapi sempat jugak !
seriuslly , cantik sangat . macam macam jenis ada .

hee . alah syg , bukan mahal mana pun .
around 50 boleh dapat 2,3 helai .
dan kalau i beli kat butik takpelah u nak kata mahal ,
ni i beli dekat pasar malam , bazaar atau kedai kedai kecik je ..
so , jgnlah marah .. chill syg !
hee . luv you !


*bukan banyak mana pun lagi kan ??

dah tade lagi ツ

sori ye semua .
blog i dah tade lagu .
hee . seriuslly mmg i sayang nak buang . tapi pikir pikir balik i rasa rimas pun ada .
bila buka blog i , bukak lagi blog member ,
adui .. dah jadi lagu porenggei .
hee . so dengan rasminya i dah delete lagu tu .
kalau uols nak dengar pegilah sini .
okelah semua . bye !!

Monday, February 21, 2011

blog i berat tak ?

hye semua !
hee . acctly i cuma nak tanya sikit ,

blog i berat tak ?
lambat tak nak loading ?

kalau berat silalah komen dah kata ;

'haah.blog awak berat nak mampus !'

hee . itu saja untuk waktu ini .
sekian terima kesah kasih .



yes ! tak perlu spelling over the top !

hee . acct i dah lama nak buat entry pasal ni .
cuma kekuatan tak mai lagi . tapi bila i sesaja duk kelebek youtube .
then i terjumpa vedio ni .
yes ! dia sangat berani dan i sangat sangat sangatlah bersetuju !
hee . nak taw pasai apa ?
jum tengok sama sama .


oke dah ?
hee . sori pada yang terasa . tapi seriuslly i sangat sangat setuju .
hee . janganlah rosakkan BAHASA MELAYU kita .
cintailah ia . hee :)
acct , i sangat tak gemar baca apa apa ja yang guna bahasa macam ni .
tak kisah lah ;
sms , status fesbuk or myspace .
tulis entry blog ?
oh , lagilah !
lemas rasanya :)
oke lah . sama samalah kita pikirkan .
comel atau comot ?
eeewwww !!!
hee :)

semua ada impian kan ?

hai semua !
eyh . eyh .. today takde idea nak tulis entry .
ngee . then terfikir aktiviti yang i sangat sangat sangat suka buat sekarang ;
hee . i suka tengok benda benda yang cantik .
then kumpulkan gambar gambar benda yang i suka .

now , i tgah search pasal my future wedding reception .
*dush ! tak habis habis !
hee :) apa salahnya kan ?
hee . Attention to In Mucuks ;
hee . i nak macam ni boleh tak u ..?


nak u sarungkan ini kat jari maness i boleh ?
hee .
*sambil cakap ; will u 'maghie' me ?
hee . oke tipu .

then ..
i nak kerusi besar macam ni atas pelamin nanti .
hee . comel kan ?

then nak pakai baju macam macam ni .
cantiknya ! nak warna putih silver .
takpun beby pink ! 
alahhai !
*sebelum tu,kuruih dulu lah cik ieka oi !!
hee .

hee . kalau nak pakai yang ini time kawen boleh tak ?
hee . 
*gedik lagi !
hee . oke . cancel cancel .


haa..nak yg ni boleh tak u ?
boleh lah .. bolehlah ..
BOLEH jugak !!!
hee :)


i nak ada flower girl !
comel comel semuanya !
hee :)


hish . geram tengok yang ini .
nak jugak ?



hahah ! boleh ke dapat camni ?
hee . bermimpi !
* kau bukan erra atau ekin lah !!
hee .
*
*
*
*
*
hee. amacam ?
seronokkan berangan ?
i selalu dengaq org kata .
" impian menjadi kenyataan "
kalau ini impian i , dan hari hari i berangan ,
DAPAT tak ?
hee .... :)


Saturday, February 19, 2011

percaya tak ?

hye semua .
hee . semalam uols nak taw tak .
tetiba i jadi sebak sangat sangat .
sedih gila lah . nak taw kenapa ?
sebab i tengok gambar gambar ni ;





uols mesti tertanya rite ? 
y i nanges ?. padahal ni kawan baik i . dia hepi i jeles ke ?
*oh tidak syg . i juga turut hepi .
cuma i terfikir . i tak penah sambut birthday i .
tak penah even sekali pun .
i tak tipu . i tak penah sambut birthday .
ada kek besar . ada lilin . ada kawan kawan sekali .
tak pernah . i teringin sangat sangat .
tetiba i rasa kosong gila hidup .
dush ! bukan gedik tapi seriuslly .
dulu i tak penah rasa camni . * otometik nangis
i rindu makngah i !!
waaa !! adik rindu makngah ..
hahah ! malu i nanges depan mucuks .
teresak esak pulak tu .
sambil nangis sambil gelak ! hee . ngek .
i nangis sambil cakap ' org tak penah sambut birthday '
'sedih tak ? ' ' tengok ni kyla sambut birthday dia ' 'orang tak penah dapat camni .. '
hahahha . then i gelak . tapi air mata deras gila . mucuks senyum ja ..
sambil gosok pala i .
hahah ! cis !. dia mmg tak pandai pujuk i .
cuma dia pandai tenangkan i . hee .
tape lah . i emo sgt sgt semalam .
sorry dear :)

dear kyla ; hepi birthday sayang .
sori semalam terpost komen komen yang emo .
ilysm . i hepi tengok kawan kawan i hepi :)

makan pagi or makan tengahari ni ?

hello sayang semua .
i dalam kondisi 'tak sihat ' lagi .
anyway , i lepas breakfast roti i terfikir nak masak apa untuk lunch .
hee :) thiing ! idea mai dah .
nak makan nasik lemak lah .
tapi tape ke makan nasik lemak as lunch ?*
* ish . bukan salah pun kan ?

then masak . masak . masak lah ..
hee :) keluarkan semua lauk yang nak masak .
ayam perap . udang . ikan bilis .
hee :)
masak punya masak /. hasilnya ;


tolong jaga hati orang lain sama boleh tak ?

hey korang korang korang !
* buat yang terasa lah .
hee . acct i dalam kondisi demam lagi .
i balik rumah then tengok rumah seperti kapal karam .
hey korang !
tolong lah ye , tolong jaga perasaan orang lain sama .
penat penat i dah kemas . then senang senang uols selerakkan  ?
hee .sangat sangat sangat sakit hati !!
grrhh !

cerita hari ini .

terima kasih kepada bakal Pn ibu & En ayah mentua .
sebab sangat sangat sangat ambil berat 
pasal sakit demam i .
terima kasih juga sebab masakkan i makanan yang sedap sedap
hari ni :)
really appriciated that .
luv u'll . tqsm :)

Thursday, February 17, 2011

baru je sembang !

hai semua !
acct hari ni i excited nak tulis entry . 
hee . uols taw i terpilih untuk jadi blog pilihan dari walking blog .
hee . baru je cita hari tu .
ingat tak ?
ngee .
ha .. ni dia bukti .
hee . siap ada picture kuih lompang dr Pn mentua .
hee :) malu lah i .
*dush! gedik lagi .
hee . okelah . semua ni i creditkan pada cik manis erin .
tqsm kawan !
hee . oke . bye !

kuih muih .

tengah syok syok berfesbuk ,
then fon i bunyi .
'mucuk's mom' - hee ! mak mentua i kol lah .
ngee . erm3 . cover sora jap .
hee :)
i ; hello Asslammualaikum .
mm ; Waalaikummussalam . mon , hg kata nak makan kuih . ni makcik dah buat . mai lah makan .
i ; la .. yaka ? makcik buat kuih apa ?
mm ; makcik buat kuih lompanglah . mai rumah .
i ; yes ! oke oke . sekarang jgk eka pegi .
hee :) oke makcik . bye !
* then letak terus .


hee . kalau uols tempat i , rasa terharu tak ?
baru kata teringin tup tup esok terus buat .
hee . rasa disayangi rite ?
untungkan i ?
okelah . nak pegi makan .
hee . bye semua :)



p/s  ; 
sila abaikan nama samaran ' mon' itu :)
hee .

Ampunkan Daku .

wee . sedihnya !!
acctly i baru je habis tengok cerita Ampukan Daku .
Cerekarama minggu lepas .
seriusly sangat sangat sangat sedih .
tetiba i rasa macam nak bukak pusat perlindungan macam tu .
muliakan hati sapa yang bukak rumah perlindungan macam tu ?
diorang dapat selamatkan banyak nyawa .
baby baby yang tak bersalah .
then i terpikir lagi ,
mmg semua manusia melakukan kesilapan . tapi biarlah kesilapan dulu tu jadi pengajaran .
dan jangan tambahkan lagi kesalahan kita .
jangan lah buang baby tu . kesian dia . dia tak berdosa .
sikit pun tak . 
jgn buang dia . mana taw dia yang akan selamatkan kita di hari akhirat kelak ?
taknak bagilah pada yang nakkan dia .
i pun nak ape ?
i sangat sangat sangat sukakan kanak kanak .
* ddush ! rasa nak nangis .
dengarlah lagu ni .
seriusly uols . i sgt touching dalam hal hal macam ni .
hee . kesian mereka .
yang selamat . Alhamdulillah .
tapi kalau yang macam ni ?
tak sempat dia nak panggil 'emak' .
dia dah ditinggal . dia suci . dia tak berdosa pun .
kenapa dia dihukum macam ni ?
jangan buang dia macam ni . makamkan dia seperti yang lain .
Semoga rohmu dicucuri rahmat .
Selamat jalan ke Syurga sayang !


* ish ! touching sgt sgt dah ni .
taleh nak tulis dah .
okelah  , uols . sama samalah kita muhasabah diri .
moga kita semua tidak tersasar dari jalanNya .
AMIN .

Wednesday, February 16, 2011

Walking Blog ツ

Promoter ! promoter !
kesini kamu !
hee . im coming !
*
*
*
*
*
hee . Assalammualaikum w.b.t semua .
kali ni i punya entry lebih kepada promotion .
oke . acct i ada join satu lagi blogger group .
namanya ; Walking Blog .
i dah join blog ni around 2minggu lepas .
hee :)
macam blogger group yang lain lain .
setiap satunya pasti ada keistimewaan .
andai kata uols join WB ni , uols akan kenal memacam jenis manusia .
lain orang lain ragamnya .
ada yang poyo macam i .
ada yang bajet comel macam i .
ada yang sopan santun macam i jugak .
dan ada jugak yang tak lokek pendapat dan pengetahuan , macam i jugak .
*dush ! abaikan ayat macam i tu . hee :)

then kat sini jgaklah kita boleh dapat ramai kawan dari seluruh pelusuk tanah air .
hee . kata 1Malaysia ?
kena kawan dengan semua lah .
ada 8 orang admin kat WB ni .
drg yang akan kawal WB ni .
selamat menjalankan tugas ye .
berkerjasama amalan mulia .
hee :)

okelah . i rasa cukuplah takat ni i membebel .
nak pi minum ayaq sat .
eyh , eyh satu lagi !
ni soalan i untuk friends WB ni .
kat sini boleh cari scandal tak ?!
hee .
dussh ! gatai kamu si comel gemuk !
oke bye !



p/s ;
i memang gedik dalam semua penulisan .
sori kalau tak suka .
hee :)
jumjoin WB

Tuesday, February 15, 2011

zaman belasan :)

hello sayang semua :)
hee . *gedik jap .
acct , tadi i saja tengok picture kat fb membe membe .
tiba tiba i termasuk fb sekolah i dulu .
sekolah menengah teknik gerik .
wee ~ rindunya zaman kegemilangan itu .

ini bebudak dorm i . dorm i paling sopan santun taw :)
wee . tipu .
teringat masa pagi pagi semua turun subuh kat masjid , ktrg solat dalam dorm .
sekolah ni mengamalkan solat berjemaah lima waktu .
bila tak turun tu dianggap satu  kesalan  kesalahan .
tapi yang tak turun tu bukan semua lah . kami berenam je .
manje.aku.atin.wani.
lagi 2 tade dalam pic ; eni meni.titah.
hee . then teringat balik time kena denda pakai telekung , then berdiri kat IKS(laluan ke asrama lelaki & perempuan) sebab kantoi tak turun subuh lah .
dari pukul lapan sampai pukul dobelas malam taw .
hee . malu !
dan setiap kali nak balik kampung , muka muka ni mesti ada kena denda punya .
SETIAP KALI taww ! tak kisah lah kutip sampah setiap dorm ke , basuh semua toilet ke , mesti ada punya !
punya nakal time tu . hee  :)
setiap kali prep orang kalut bawak turun buku . ktrg kalut bawak turun makanan .
kalau meja ktrg tade makanan , siaplah memeja tepi ..
komform komform kena pau . sampai drg pun sorok makanan .
hahaha ! kalau hari warden yang baik bertugas , komform tak turun prep punya !
semua pakat tidoq . tapi bila bangun pagi kami jugak paling last . selalu kena denda sebab pegi rocol lambat .
hee . tapi ktrg nakal tak kacau junior oke . junior baik je ngn ktrg .
dan ktrg nakal bukan nakal ngn lelaki . nakal dalam hal hal camni lah .
kokorikulum setiap hari rabu ? semedang tak pegi .
i ni sampai tade kelab . main masuk je .
hee :) kalau time kat dewan makan pulak , ktrg tak penah kisah barisan panjang mana .
sebab selalunya mesti tak payah beratur punya . hee .
tak pun suruh junior ambikkan . *tu bukan buli kan ? alang alang .
tapi nakal nakal ktrg , dorm ktrg dorm terbersih taw .
siap dapat jemputan minum petang kat rumah warden yang paling garang . *proud jap.
tapi ni semua time kat asrama lah.
kat sekolah ktrg tade buat hal pun ..
sekolah macam biasa . bawak buku macam semua .
masuk kelas macam semua . dan belajar macam semua .
seriuslly , tersangat rindu waktu waktu macam ni .
sekarang semua dah besar besar . dah sambung belajar . dah nak kawen dah pun .
hee . macam macam kan ? kalau nak cerita memang tak dapat nak cerita . sebab terlalu banyak .
memori ni takkan i lupa taw .
hee :)



p/s ; 
yang mana tak puas hati pasal ktrg dulu ,
mintak maap bebanyak na .
lupakan semua tu .
kami janji tak buat dah :)
hee .

ye . saya bukan fashionista macam awak .


hee . kalau tengok tajuk entry ni , mesti uols tertanya tanya kan ?
asal si ieka ni plak ? tetiba je .
acctly , i malas nak cita panjang .
 orang cakap i gedik dan suka bajet hot .
hee . i tak marah u pun ..
i cuma nak bagitau .
yg i bukan nak bajet hot ye .
yes . i'm not a fashionista like u .
i tak cantik macam u .
i cuma gadis gemuk , hitam , tak cantik dan i pun tak comel macam u .
i cuma gadis yang suka menggedik depan cermin . depan camera . depan abang abang i . depan In mucuks i .

cuma i nak tya sikit ..
sapa yang tak menggedik depan camera ?
sapa yang tak nak nampak cantik depan semua ?
sapa yang tak nak buat muka comel untuk sedapkan mata orang ye ?
tade kan ?
so pikirlah .
i juga begitu .




p/s ;
and i memang gedik 
dan i rasa i tak payah bajet hot .
sebab i memang dah hot pun :)
dush ! perasan kau ! hee . .