ORANGkuat

Monday, November 4, 2013

MAAF :')  Entry ni memang untuk dia. Perempuan. Dulunya aku angkat bagai adik beradik. Dulunya pernah rapat tersangat yang amat. Dan dulu jugak pernah sama-sama kongsi cerita banyak benda. Tapi sebabkan satu kisah, satu cerita dan satu peristiwa semuanya lenyap sekelip mata. Ya, memang salah aku. Percakapan dan perbuatan kadangkala tersangat menjengkelkan hati banyak pihak. Maaf.

  Tapi jangan pernah hina perkahwinan aku. Langit dengan bumi perbezaan aku dengan suami cukup gores dan tikamkan hati perempuan hina ni. Ya, memang ini diri aku. Biar aku gemok, pendek, hitam dan jelik pada mata public. Asal aku masih ada cara untuk bahagiakan suami dan abang-abang. Itu cukuplah. Aku bahagia dengan cara aku.

  Tapi untuk tahun baru Islam ini, aku susunkan sepuloh jari memohon kemaafan. Memori kita masih segar, hormat aku masih ada dan rindu aku masih berbaki. Ampun maaf aku pohonkan sekali lagi. Terima kasih untuk semuanya. Untuk semua kenangan, gelaktawa, airmata yang pernah kita lalui bersama. Semua sekali. Doaku, semoga bahagia dalam hidup, panjang umur dan murah rezeki.                                                                                                                                                             Salam Maal Hijrah ;
  ieka kamal   
                                                                                                                                                  
  No comments: